Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος διαγράφει Παπακωνσταντίνου

Τη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε προ ολίγου το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις διαφορές που υπήρξαν στη λίστα Λαγκάρντ. Στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «προκύπτει, συνεπώς, προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης» του πρώην υπουργού Οικονομικών, «καθώς ήταν αυτός που
χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δύο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD». Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν στην απόδοση όλων των ευθυνών. Το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει, ταυτόχρονα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου».

6 σχόλια:

  1. μιλάμε για "πολύ" και "πολλά" λαμόγια.

    Και πόσοι ακόμα κρύβονται μέσα στην ανωνυμία που επέβαλλε το κομματικό Κράτος.

    κ.κ. Εισαγγελείς θα σας γράψει η Ιστορία αν καταφέρετε και γεμίσετε τις φυλακές.
    Είναι πλέον ο καιρός κατάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται προκειμένου να λάμψει η αλήθεια σε κάθε περίπτωση. Όχι καννιβαλισμούς και ανθρωποφαγίες, όχι εύκολα συμπεράσματα και λαίκή σοφία του στυλ : "όλοι τα παίρνουν". Και προ πάντων μην επιτρέψουμε στους Βαξεβάνηδες και στα αφεντικά τους να υποκαταστήσουν την τακτική Δικαιοσύνη.
      Τέλος, το κομματικό Κράτος είναι διακομματικά κομματικό. Αυτό να μην το ξεχνάς.

      Διαγραφή
  2. φυσικά και είναι "διακομματικό".

    Και ξέρεις και κάτι άλλο?
    Δεν είμαι σίγουρος, ότι ο Παπακωνσταντίνου έκανε την λαμογιά.
    Ο Εισαγγελέας θα μπορούσε να το κρίνει αυτό.

    Αυτό όμως που με κάνει να τον λέω λαμόγιο, είναι ότι είχε μια λίστα στα χέρια του με πιθανούς φοροφυγάδες και την "ξέχασε" λέει στο συρτάρι.
    Θυμήθηκε αργότερα να την παραδώσει στον Βενιζέλο, ο οποίος με την σειρά του, την ξέχασε σε κάποιο άλλο συρτάρι και πάει λέγοντας.

    Κάποιος επίσης από τους δύο αυτούς είπε, ότι "δεν μπορούσα να την εκμεταλλευτώ γιατί ήταν προϊόν υποκλοπής".

    Αυτήν λοιπόν (την λίστα) την χαρακτήρισαν προϊόν υποκλοπής και την κοιτούσαν από μακρυά, όταν τα λεφτά που κρύβονταν μέσα σε αυτήν ήταν πιθανά κλεμένα.

    Χρειάζονται τέτοιες αβρότητες και νομικίστικες καρικατούρες, όταν κάποιοι κλέβουν το Δημόσιο Ταμείο και τους έχεις στο χέρι με μια λίστα που προέρχεται από επίσημο αρχές άλλου Κράτους?

    Γι' αυτό το γεγονός της εγκληματικής σε βαθμό κακουργήματος αδράνειας, τους αποκαλώ λαμόγια και όχι γιατί κάποιος από τους δύο ή κάποιος τρίτος παραχάραξε την λίστα.

    Κάποιοι μας δουλεύουν χοντρά, και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι απλά με χάδια.
    Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για ενέργειες που δεν έκαναν ως όφειλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και, αν πρέπει κάποιοι να πάνε φυλακή, να πάνε. Εκείνο που λέω είναι ότι αν η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της, ως έχει υποχρεωση, μπορεί να βρει ποιός και πόσο φταίει και να επιβάλλει και τις ανάλογες ποινές. Δεν δέχομαι όμως τους τηλεεισαγγελείς, τους λακέδες δημοσιογράφους που σπιλώνουν ανθρώπους και τους σχιζοφρενείς βουλευτές τύπου Ζωής Κωνσταντοπούλου, να παίζουν με το δημόσιο αίσθημα της (δικαιολογημένης) οργής και αγανάκτησης. Σκέψου μόνο πόσο εύκολο είναι, σήμερα, να κολλήσεις τη ρετσινιά του κλέφτη και του απατεώνα στο σύνολο των πολιτικών και των επιχειρηματιών.

      Διαγραφή
  3. Περιπτερά,
    Τέσσερες άνθρωποι πήραν τη λίστα και κανένας απ αυτούς δεν μπορούσε να είναι βέβαιος ότι κάποιος απ τους άλλους δεν είχε κρατήσει αντίγραφο της πρωτότυπης ώστε να διακινδυνεύσει να την «τροποποιήσει». Επίσης ποιός μας βεβαιώνει ότι η «πρωτότυπη» που ήρθε τώρα ήταν η ίδια με αυτήν που ήρθε αρχικά; Όλες οι «ευθύνες» για την «τροποποίηση» ρίχτηκαν στον Παπακωνσταντίνου – όχι πως δεν έχει ευθύνες για την απόκρυψη - που μεταβλήθηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο, αφού έχει και συγγενική σχέση με πρώην μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. και υποτίθεται ότι διέγραψε συγγενείς του. Διάβασε τι γράφει και η Σοφία Παπανδρέου στο φατσοβιβλίο. Πολύ βολικό για όλους. Κάποιοι μας δουλεύουν χοντρά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άκρη για την «τροποποίηση» και δεν πρόκειται να πάει φυλακή κανείς αφού η κατηγορία δεν είναι δυνατό να «προσωποποιηθεί». Προσπαθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή απ το κεντρικό θέμα της ιστορίας της λίστας, που είναι η απόκρυψη αλλά και από άλλα θέματα. Μια «βολτίτσα» στα ειδησεογραφικά κανάλια του διαδίκτυου θα σε πείσει. Αν είσαι πράγματι περιπτεράς δεν θα προλάβεις να πουλήσεις και πολλές κούτες τσιγάρα πριν μας πουν ότι η απόκρυψη ήταν μεν παράνομη αλλά η εμφάνιση της λίστας δεν συνέφερε τη χώρα και άρα όσοι παρανόμησαν τόκαναν για το καλό μας. Θα έχει επέλθει εν τω μεταξύ και η παραγραφή . . . . .
    Και της Ζιζέλ θα εξακολουθούν να της φταίνε «ΟΙ ΑΛΛΟΙ»
    Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στον οικοδεσπότη μας την κύριο Διαμαντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιπτερά μιας και αρχίσαμε, ένα απ τα «άλλα» θέματα είναι για παράδειγμα ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 που δημοσιεύτηκαν απ την ΕΛΣΤΑΤ οι «μόνιμοι» κάτοικοι της χώρας (10.815.197) είναι 911.929 περισσότεροι απ τους «νόμιμους» (9.903.268) και όλοι μαζί είναι 148.823 λιγότεροι απ την απογραφή του 2001 (10.964.020). Η απογραφική μέθοδος που εφαρμόστηκε είναι τέτοια που τα αποτελέσματα των δύο απογραφών δεν είναι «απολύτως συγκρίσιμα».
    ‘ Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες που παρατηρείται μείωση του πληθυσμού της χώρας. Στις 28 Ιουλίου 2011, ωστόσο, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat, ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τον πληθυσμό όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την Ελλάδα εκτιμούσε πως την 1-1-2011 είχε πληθυσμό 11.329.600 κατοίκους, εκτίμηση που αποκλίνει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά 541.910 κατοίκους. Η μεγάλη αυτή απόκλιση δείχνει πως δεν καταγράφηκαν όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Κύριοι λόγοι για τη μη απογραφή μεγάλου αριθμού κατοίκων θεωρούνται ο μη εντοπισμός μεταναστών, η άρνηση κατοίκων να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους απογραφείς υπό τον φόβο της εγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα και η παροχή ανακριβών στοιχείων από ορισμένους για τον αριθμό ανθρώπων που κατοικούν σε κάθε σπίτι.’, γράφει στο http://el.wikipedia.org/wiki.
    Ασχολούμαστε λοιπόν με «παρανομιούλες» που έτσι ή αλλοιώς έγιναν για το καλό μας κλπ. ενώ όπως φαίνεται δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε μια αξιόπιστη απογραφή . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή