Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νέα συνεδρίαση αύριο!

Κι όμως, είναι εξαιρετικά πιθανό -σχεδόν σίγουρο!- ότι και αύριο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έγκριση της δημιουργίας Κέντρου δια βίου μάθησης. Σήμερα, η αντιπολίτευση που
παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση, αποχώρησε από τη δεύτερη, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να δώσει έστω μια εξήγηση για τη στάση της. Το έναυσμα έδωσε -ποιος άλλος;- ο Π. Γρετζελιάς, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης πήρε το μικρόφωνο και αφού ευχήθηκε καλή πρωτοχρονιά, έσπευσε να ηγηθεί της ομαδούλας που αποχώρησε σύσσωμη. Αρνήθηκε με αυτή τη στάση του, τη δυνατότητα του Δήμου να λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τα οποία θα εκπαιδευτούν πολλοί συμπολίτες μας. Για ποιο λόγο σαμποτάρισε αυτή την προοπτική; Οφείλει μια εξήγηση στους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες.
Το λάθος του Τομπούλογλου
Την ίδια εξήγηση οφείλει στους πολίτες της πόλης και ο συνδυασμός "Καλημέρα Όμορφη Πόλη", που χθες έλαμψε δια της απουσίας της, σήμερα προσήλθε μόνο ο επικεφαλής και ο Χ. Κοπελούσος και, μόλις επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους αντιπάλους τους να τους κατηγορήσουν για συμπόρευση και πλήρη ευθυγράμμιση με τις πρακτικές Γρετζελιά. Έτσι, οφείλει απαντήσεις για δυο ζητήματα: πρώτον, γιατί αρνείται την ευκαιρία του Δήμου να δημιουργήσει Κέντρο δια βίου μάθησης και δεύτερον, γιατί ευθυγραμμίζεται με τις πρακτικές Γρετζελιά και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Υπάρχει ένα ακόμα λάθος του Χ. Τομπούλογλου: στη συνεδρίαση έμειναν 14 σύμβουλοι. Αν έμεναν και οι δυο παρόντες της "Καλημέρας" ο συνδυασμός θα είχε αποφύγει την ταύτισή του με τις πρακτικές Γρετζελιά, θα είχε δώσει δείγματα της καλοπιστίας του και, φυσικά, πάλι δεν θα περνούσε το θέμα (14 και 2 ίσον 16, ενώ η απαρτία θα χρειαζόταν 17). 
Σε κάθε περίπτωση, η επιδίωξη της διοίκησης είναι να περάσει το θέμα των Κέντρων δια βίου Μάθησης έστω και με απαρτία ενός τρίτου. Γι αυτό προετοιμάζει το "βαρύ πυροβολικό" της απαρτίας με το ένα τρίτο των συμβούλων, κι έτσι εξηγείται το "σπάσιμο" της σημερινής συνεδρίασης σε δυο.
Μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα δούμε κι άλλα...

3 σχόλια:

  1. Έλα που στην τρίτη συνεδρίαση θα είναι ολοι τους εκει... για τέτοια κατάντια μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ;
    ΟΥΤΕ 14+2 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή