Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η πρώτη υγιής αντίδραση..

Ελπίζω πραγματικά οι φήμες που διατρέχουν την πόλη περί παραίτησης της Ρένας Σιμιγδαλά να είναι ανυπόστατες. Η Σιμιγδαλά δεν ενεπλάκη ποτέ, μα ποτέ, σε ξεκατινιάσματα μέσα σε αυτό το αίσχος που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο. Υπήρξε πάντοτε μια ευπρεπής παρουσία που δεν
μετέσχε σε κλίκες, ίντριγκες, παρασυναγωγές... Η πιθανή παραίτηση Σιμιγδαλά θα είναι η πρώτη και η πιο εκκωφαντική υγιής αντίδραση στον ξεπεσμό αυτού που κανονικά θα έπρεπε να είναι η φωνή της τοπικής κοινωνίας.
Κυρία Σιμιγδαλά, η πόλη έχει ανάγκη σεμνές και εργατικές παρουσίες στο δημοτικό συμβούλιό της. Αλλά σήμερα, χρειάζεται όσο τίποτα μια ηχηρή πράξη από κάποιον όπως εσείς, προς τον οποίο κανείς, τίποτα αρνητικό δεν έχει να καταλογίσει. Χρειαζόμαστε πραγματικά την παρουσία σας, αλλά και μια ηχηρή παραίτηση που να λέει τα πάντα έξω από τα δόντια, είναι ένα βότσαλο στη λίμνη, που έχει γίνει πια έλος.
Ό,τι και ν αποφασίσετε, υπηρεσία θα προσφέρετε στην πόλη. Και σίγουρα το δημοτικό μας μέλλον περνά από παρουσίες όπως η δική σας.

3 σχόλια:

  1. Kαλά τα λέτε γενικώς, αλλά μην κάνουμε και πρότυπο την μουγγαμάρα και την απολιτικότητα! Γιατί η συγκεκριμένη κοπελιά δεν συμμετείχε στα τεκτενόμενα και δεν μίλαγε για τίποτε, εξαιτίας της αδυναμίας της να αρθρώσει πολιτικό λόγο, κι όχι ως στάση και επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά.
    Καλός άνθρωπος λοιπόν καλή και για υπάλληλος μάλλον, αλλά κακή δημοτική σύμβουλος γιατί δεν είχε πολιτική προσωπικότητα, κι ασφαλώς δεν εννοώ αριστερή, δεξιά, πασοκική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπερδεύετε τα ξεκατινιάσματα με την άρθρωση πολιτικού λόγου. Αν μιλήσετε με τη Σιμιγδαλά σε συνθήκες ανθρώπινες, θα δείτε έναν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, αγαπάει την πόλη του και θέλει να βοηθήσει. Δεν ξέρω τι θα πει "πολιτικά χαρακτηριστικά", αλλά στο τέλος- τέλος, δημοτική σύμβουλος ήθελε να γίνει, όχι τσάρος πασών των Ρωσιών. Στις συνθήκες ζούγκλας που εξαρχής διαμορφώθηκαν σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, δεν νομίζω ότι άνθρωποι σαν τη Σιμιγδαλά θα μπορούσαν να μετάσχουν με φωνές, παρεμβάσεις και φασαρίες. Αντίθετα, σε ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς αποστασίες, διασπάσεις, παρασκήνιο, αθόρυβοι εργάτες όπως η Σιμιγδαλά θα μπορούσαν να αποδώσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αυτό πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαντή, συμφωνούμε απόλυτα στις προθέσεις της κοπέλας. Αλλά είπαμε, στην πολιτική δεν μετρούν οι προθέσεις. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αγαπά την πόλη και θα ήθελε να βοηθήσει. Το θέμα δεν είναι ποιός θέλει, αλλά ποιός μπορεί και ποιός κάνει.
      Και το συγκεκριμένο "άθλημα" απαιτεί να μπορείς και στα δύσκολα!

      Διαγραφή