Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αιφνιδιαστική περιοδεία Σαμαρά στη Νέα Ιωνία

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την έκτακτη περιοδεία Σαμαρά στη γειτονιά της Ν. Ιωνίας Αττικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ σε αυτή την επίσκεψη δεν συνοδευόταν από βουλευτές, από φερόμενους υποψηφίους ή υποτιθέμενους «κομματικούς παράγοντες» . Η κίνηση του αυτή δεν «έτυχε» αλλά «πέτυχε».
Ο Σαμαράς γνωρίζει τον λόγο της δημοσκοπικής καθίζησης του κόμματός του. Έχει αντιληφθεί πλήρως την άποψη του κόσμου για την πλειοψηφία της σημερινής κοινοβουλευτικής του ομάδας. Έχει καταλάβει απολύτως τι ρόλο παίζουν οι
«παράγοντες» και οι «παραγοντίσκοι» της Λεωφόρου Συγγρού και των κατά τόπους οργανώσεων.
Ξέρει ότι για να μπορέσει να «ξεκολλήσει» μία μόνο λύση υπάρχει: να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι 800.000 πολίτες που περίμεναν υπομονετικά για τον αναδείξουν ηγέτη τους, είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις προσωπικές του επιλογές στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (με επιτυχία) και οι ίδιοι που με το δικό του έναυσμα θα δώσουν μαζί του τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.

7 σχόλια:

  1. Γι΄αυτό έγιναν 2 τρακαρίσματα στην Ηρακλείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Τα τρακαρίσματα έγιναν επειδή κάποιοι αφελείς οδηγοί άκουσαν τον GAP που είπε ότι λεφτά υπάρχουνε και κοίταζαν δεξιά κι αριστερά μήπως τα βρούνε. Ας πρόσεχαν. MIND THE GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κοίταζαν δεξιά και αριστερά, θα είχαν αποφύγει τη σύγκρουση. Μάλλον κοίταζαν μόνο μπροστά τους, σαν τα πρόβατα του Σαμαρά (άλλο μίγμα πολιτικής, αλλά ποιό; ανάπτυξη, αλλά πως;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία άλλη λύση ανάπτυξης είναι αύξηση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων 1% πάνω απ τον πληθωρισμό, όπως έλεγε ο GAP πριν τις εκλογές. Ένα άλλο μίγμα κοινωνικής πολιτικής είναι 3 ΔΕΝ πριν (ΔΕΝ θα μειωθούν οι συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξηθούν οι εισφορές, ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης) και 1 μετά (ΔΕΝ ισχύουν τα προηγούμενα ΔΕΝ). Τα πρόβατα βοσκάνε ελεύθερα αλλά τα περισσότερα μοσχάρια σταυλίζονται και τρώνε ότι τους δώσουν. Αν λοιπόν δεν αναζητούμε την «τροφή» μας αλλά αποδεχόμαστε ότι μας σερβίρουν ως «μοναδική» λύση, τότε δεν είμαστε πρόβατα, αλλά μοσχάρια. Για παράδειγμα, αν δεχτούμε ότι ο GAP δεν ήξερε, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος με «άκρες» παντού έχει GAP; Αν δεχτούμε ότι ήξερε αλλά έταζε άλλα, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχουμε GAP εμείς που περιμένουμε απ τον GAP την «μοναδική» λύση; Προβληματίστηκες, κάτι είναι κι αυτό. MIND THE GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια καλή ερώτηση είναι γιατί, άραγε, ο ΓΑΠ να μειώνει τους μισθούς στο Δημόσιο και τις συντάξεις; Τρελλάθηκε και δεν θέλει να ξαναβγεί στις εκλογές;
    Αφού το δημόσιο έχει να πληρώνει όχι 1 αλλά 2 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι εύρωστα και έχουν πλεονάσματα. Η οικονομία μεγενθύνεται με ρυθμό άνω του 5%, η ανεργία έχει μειωθεί, η αγορά δουλεύει ρολόϊ, το δε, έλλειμμα του προϋπολογισμού, (με τη μέθοδο Σαμαρά) εξαφανίστηκε και έγινε πλεόνασμα.
    Απορώ με αυτό τον κακό ΓΑΠ, που ενώ η ΝΔ του παρέδωσε μια οικονομία σε ανάπτυξη, αυτός επιμένει στις περικοπές.
    Α, ξέχασα. Ανώνυμε 10:20 προτείνω να συμπεριληφθείς στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλοδοξεί κι ο Αντωνάκης να είναι ο επόμενος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην πατρίδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά αυτός ο ΓΑΠ,τόσο κακός άνθρωπος είναι; Εδώ τα κρατικά ταμεία έχουν υπερβάλλουσα ρευστότητα και αυτός μειώνει τους μισθούς; Αυξηση τώρα 10% στους δημοσίους υπαλλήλους και πρόσληψη 1 εκατ. νέων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013.
    Οι φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, σουβλατζηδες και λοιπές παραγωγικές τάξεις, να έχουν κατώτατο ποσοστό κέρδους 65%.
    Οι γιατροί να συνταγογραφούν απεριόριστα και να καθιερωθεί νόμιμα η προμήθεια που σήμερα είναι κάτω από το τραπέζι.
    Να κρατικοποιηθούν όλες οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, να φύγουν οι κακοί καπιταλιστές και να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Να καταργηθούν οι φόροι και κανένας να μην πληρώνει τίποτα.
    Να καθιερωθεί 4ημερη εργασία για όλους με υποχρεωτικά διαλείμματα για φραπέ ανα 1 ώρα. Για τσιγάρο δεν θα χρειάζεται διάλειμμα, γιατί το κάπνισμα θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό δια νόμου.
    Αυτά είναι μέτρα για την πρόοδο της χώρας και όχι αυτά που παίρνει ο ΓΑΠ. Να μάθει ο Στρος Καν τι θα πει Ελλάδα.
    Η χώρα μετά από την διακυβέρνηση της ΝΔ έκανε άλματα προόδου. Η ΝΔ παρέδωσε μια οικονομία με ρυθμό μεγέθυνσης 9% (σας φάγαμε Τούρκοι), με ανεργία στο 3%, με πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό (υπήρχε έλλειμμα, αλλά εξαφανίστηκε με τη μέθοδο Σαμαρά).
    Και ο άκαρδος και σκληρός ΓΑΠ δεν δίνει αυξήσεις.
    Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε... Μοσχάρια είναι εκείνοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν την κατάσταση γύρω τους.
    Το πρόβλημα δεν είναι αν ήξερε ή τι ήξερε ο ΓΑΠ. Το πρόβλημα είναι πως θα σωθούμε τώρα, άλλως πως το αν θα επικρατήσουν οι νοήμονες ή τα μοσχάρια.
    Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό,δε υπάρχει ελπίδα. Και τότε δεν θα φταίει κανενας ξένος. Για άλλη μιά φορά στην ιστορία θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή