Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα



Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες, Τετάρτη, με τις απεργίες των δικηγόρων (οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και σήμερα, αλλά και αύριο), συμβολαιογράφων, νοσοκομειακών γιατρών, μηχανικών, οδοντιάτρων, δημοσιογράφων και δικαστικών επιμελητών. Σημειώνεται ότι
η σημερινή απεργία πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. «Λάβαμε την απόφαση να κηρύξουμε απεργία και να οργανώσουμε συλλαλητήριο, την ημέρα που στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητείται η τύχη της Ελλάδας, ώστε να ακουστεί και η φωνή των λαών, όχι μόνο των δανειστών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την περασμένη εβδομάδα.
Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 10.30 το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Στην απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί (τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά), εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Επίσης, τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης απεργεί και η ΠΝΟ. Οι ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν την απεργία αυτή προειδοποιητική και «απαρχή προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα με απόφαση της ΠΝΟ».
Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι βιοτεχνίες, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, οι οποίες καλούν όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κατεβάσουν ρολά. Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή. Τέλος, και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών προτρέπει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ αλλά και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεση του μετρό με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.
Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, ενώ στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Σημειώνεται ότι οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».
Επίσης, χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα για εννέα ώρες, καθώς οι αυτοκινητιστές θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στα αεροδρόμια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.
 eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου