Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις και προσαγωγές

Επτά συλλήψεις και 103 προσαγωγές κατά τα πεισόδια στο Σύνταγμα Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων προς τη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Νωρίτερα, στο Σύνταγμα έφθασε η πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε δικό του συλλαλητήριο ενώ
οργανώνει ανάλογες συγκεντρώσεις σε ακόμη 70 πόλεις της χώρας. Στη Βασιλέως Γεωργίου και Σταδίου σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων που είχε μπεί μέσα στους διαδηλωτές, άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία. Η ομάδα αυτή απωθήθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν103 άτομα, ενώ συνελήφθησαν επτά. Τραυματίστηκαν, επίσης, τρεις αστυνομικοί.

Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στο μέσον της πλατείας Συντάγματος, απ΄όπου επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις. Για λίγο η περιοχή μπροστά από τα ξενοδοχεία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων να εκτοξεύουν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και οι δράστες άρχισαν να υποχωρούν προς την Καραγιώργη Σερβίας και στους γύρω δρόμους. Από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος οι κουκουλοφόροι επιτίθονταν προς τους αστυνομικούς, με συνέπεια πολλοί διαδηλωτές να μην μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή. Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν από τη 1.30 το μεσημέρι, έως τις δύο, όταν οι περισσότεροι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από την πλατεία. Οι αστυνομικοί, για να τους αντιμετωπίσουν, εφάρμοσαν την τακτική της αποκοπής τους από τα μπλόκ των ειρηνικών διαδηλωτών.
Επτά συλλήψεις και 103 προσαγωγές κατά τα πεισόδια στο Σύνταγμα
Στο δε κέντρο της Αθήνας, στις δύο το μεσημέρι, ήταν διάχυτη η οσμή από τα χημικά και τους καπνούς, με συνέπεια να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Τα επεισόδια προκάλεσαν την αγανάκτηση των ειρηνικών διαδηλτών, οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσαν, εξ αιτίας των επεισοδίων από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μειώσεις μισθών και την αλλαγή στα εργασιακά τους.
Η κατάσταση στην Αθήνα ομαλοποιήθηκε αργά το μεσημέρι, όταν αποχώρησαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές από το Σύνταγμα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής 103 άτομα, ενώ συνελήφθησαν επτά.
Οι πορείες
Περίπου στη 1.30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε οργανώσει δική του συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, στη συγκέντρωση αυτή και την πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, συμμετείχαν περισσότερα από είκοσι χιλιάδες άτομα.
Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, στο Πεδίο του Άρεως συμμετείαν περίπου πέντε χιλιάδες άτομα και στη συγκέντρωση των πρωτοβάθιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο μουσείο, περίπου δέκα χιλιάδες άτομα.
«Κατάφεραν το ακατόρθωτο, να μην ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι αριθμοί», όμως τα όρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν ξεπεραστεί προ πολλού», παρατήρησε στις δήλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης.
«Η προσήλωσή τους στο αδιέξοδο και καταστροφικό μείγμα των μνημονίων οδηγεί στο ολοκαύτωμα του λαού και του έθνους με μόνο στόχο τη διάσωση της ευρωζώνης και του ενιαίου νομίσματος, αδιαφoρώντας για τα "συντρίμμια" που αφήνουν πίσω τους», υποστηρίζει ο κ. Κιουτσούκης και καταλήγει στο ίδιο ύφος: «Φθάνει πια με τους υποτελείς του συστήματος, φθάνει πια με τους σύγχρονους δοσίλογους και κουκουλοφόρους. Ή εμείς ή αυτοί. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τους εκφραστές τους», κατέληξε ο γγ της ΓΣΕΕ.
Τσίπρας: μας δουλεύουν ψιλό γαζί
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο, επιτέθηκε στην κυβερνητική τρόικα λέγοντας: «Η τρικομματική κοινοπραξία μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζει θέατρο διαπραγμάτευσης σε ψηφισμένα μέτρα για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει σε όλα» , ενώ χαρακτήρισε «ανέκδοτο της ημέρας» τις δηλώσεις Σαμαρά ότι τα υπό προώθηση μέτρα θα είναι και τα τελευταία.

Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης», σημείωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα που ήταν επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ.
Λόγω της απεργίας, αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

1 σχόλιο:

  1. «Οι αστυνομικοί, για να τους αντιμετωπίσουν, εφάρμοσαν την τακτική της αποκοπής τους από τα μπλόκ των ειρηνικών διαδηλωτών.»
    Και αφού τους απέκοψαν δεν τους συνέλλαβαν, τους απώθησαν ως συνήθως.
    «Τα επεισόδια προκάλεσαν την αγανάκτηση των ειρηνικών διαδηλωτών, οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσαν, εξ αιτίας των επεισοδίων από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μειώσεις μισθών και την αλλαγή στα εργασιακά τους.»
    Τα μέτρα έχουν εγκριθεί απ το 2011. Τον Ιούνιο του 2012 ψηφίσαμε 3 σε 1, η tripartial πήρε το 51,26% των ψηφοφόρων που εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή και 179 βουλευτές. Τώρα θυμήθηκαν οι ειρηνικοί διαδηλωτές να εκφράσουν την αντίθεσή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή