Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ογδόντα χρόνια οδηγικό παιγνίδι



Τοπικό Τμήμα Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας
Οδυσσέως 2, Νέα Χαλκηδόνα

Ο Οδηγισμός είναι μία πρωτοποριακή εθελοντική οργάνωση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι πως παρέχει σε όσους συμμετέχουν ευκαιρίες για:

* να προκαλέσουν τους εαυτούς τους σε νέες περιπέτειες και να αποκτήσουν εμπειρίες

 * να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους

* να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους

 * να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να λαμβάνουν αποφάσεις

 * να κάνουν νέες φιλίες και να διασκεδάζουν .

Ο Οδηγισμός γεννήθηκε στη Ελλάδα πριν από 80 χρόνια (1932-2012) και από τότε, μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εκπαίδευση, έχει μεγαλώσει πολλές γενιές παιδιών και νέων…

Αυτή τη σχέση μεταξύ παρόντος και παρελθόντος αλλά και τη συνέχεια της Οργάνωσης τη ζήσαμε στην πράξη όσοι βρεθήκαμε στον κατασκηνωτικό χώρο «Κονάκια» στη Νέα Μάκρη, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.

Παίξαμε, δημιουργήσαμε, γιορτάσαμε και χαρήκαμε όπως χαίρονταν κάποτε  οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας,  με παιχνίδια που δεν κόστιζαν και που καλλιεργούσαν τη φαντασία και την εφευρετικότητα.

Εργαστήρι χειροτεχνίας με υλικά Φύσης, Επιδαπέδιο Φιδάκι, Αρχαία παιχνίδια, Διελκυστίνδα, Λάστιχο-Σχοινάκι, Μήλα, Πλακάκια, Γουβάκια, Καλακούτσα, Σκυταλοδρομία, Κουτσό, Ξυλίκι, Αμπάριζα, Μαντήλι, Τσουβαλοδρομίες, Πινακωτή και πολλά πολλά άλλα, ήσαν  κάποια από τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στα «Κονάκια». Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν εκεί, ανάμεσά τους και 30 παιδιά και 20 μεγάλοι από το Τοπικό μας Τμήμα,  ξεφάντωσαν με την καρδιά τους και γέμισαν το δάσος με φωνές χαράς και ζωντάνια. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου