Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πέτρος Μαυρομαράς μιλάει για βιοκλιματικά σπίτια

Ρωτήσαμε τον κ. Πέτρο Μαυρομαρά, από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές κτηρίων και πωλητές διαμερισμάτων στη Χαλκηδόνα και τη Φιλαδέλφεια, τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που φιλοδοξεί να ζήσει σε ένα βιοκλιματικό σπίτι. Ο κ. Μαυρομαράς (Εθνικής Αντιστάσεως 35, τηλ. 2102533612), που στη δουλειά του δίνει έμφαση στην ποιότητα, την επιλογή των πιο καλών υλικών και το "κτίσιμο" της επαγγελματικής του φήμης πάνω στους ευχαριστημένους πελάτες του, μας είπε: 

"Όταν είναι δυνατή η επιλογή του οικοπέδου καλό είναι να επιλέγεται ένα οικόπεδο με θέα προς το νότο και κύριο άξονα κατά την φορά ανατολής-δύσης. Έτσι το κτήριο καλύπτεται από τους βορινούς ανέμους ενώ παράλληλα γίνεται δυνατή η εκμετάλλευση της θερμικής ηλιακής ενέργειας. Σημαντική είναι η αποφυγή κάθε σκιασμού από την νότια πλευρά του οικοπέδου.

Επίσης για όσους θέλουν να είναι professional να αποφύγουν περιοχές με καλώδια υπερυψηλής τάσης, υποσταθμούς της ΔΕΗ και κεραίες ραδιοτηλεοπτικές και κινητής τηλεφωνίας, επίσης να επιλέξουν μια περιοχή με αρκετό πράσινο και αν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια εδαφολογική μελέτη και μια μελέτη ραδιοσυχνοτήτων και πλέγματος υπεδάφους.

Τα περισσότερα ανοίγματα του κτιρίου καλό είναι να βρίσκονται προς την νότια πλευρά του κτιρίου. Ενώ η βορινή πλευρά αν δεν κολλάει σε κάποιο άλλο κτήριο καλό είναι να προστατεύεται από ψηλά δέντρα ή να τοποθετούμε από αυτήν την πλευρά κλειστούς χώρους στάθμευσης ή αποθήκες ώστε να αποφεύγεται η απευθείας επαφή με τους ψυχρούς βορινούς ανέμους. Η δυτική και ανατολική πλευρά του κτιρίου δέχονται ίσα ποσά ακτινοβολίας . Τα δομικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι υλικά αυξημένης θερμοχωρητικότητας και πάντα σε συνδυασμό με καλή μόνωση του εξωτερικού κελύφους του κτηρίου."

Εμείς ευχαριστήσαμε τον Πέτρο Μαυρομαρά για τις πολύτιμες πληροφορίες του, κι υποσχεθήκαμε να του ζητήσουμε κιάλλες πληροφορίες, κατάλληλες για όσους από τους αναγνώστες μας θέλουν πραγματικά να ζουν σε καλύτερα σπίτια από ότι ζούσαν οι παλαιότεροι

1 σχόλιο:

  1. Η ενημέρωση σε τέτοια θέματα είναι σημαντική. Θα ήθελα ο κ. Μαυρομαράς να μας ενημερώνει και για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Όχι μόνο για τις νεόκτιστες οικοδομές αλλά και για το πως μπορούμε να κάνουμε το παλιό μας σπίτι περισσότερο οικολογικό με χρήσιμες συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή