Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σταύρος Κόντος: Από δω και μπρος, είμαι τελείως ανεξάρτητος, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση!

Το είπε αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν ξέρουμε αν το εννοεί, ή το είπε σε μια στιγμή αυθομητισμού. Ο απερχόμενος δήμαρχος Σταύρος Κόντος είπε ξεκάθαρα ότι η πορεία του από εδώ και μπρος στα τοπικά μας πράγματα δεν θα αναφέρεται σε κανένα συγκεκριμένο κομματικό χώρο, θα είναι εντελώς ανεξάρτητος.

Από αυτή τη δήλωση, που έγινε αυθόρμητα μπροστά σε αρκετούς συμπολίτες μας, βγάζουμε δυο συμπεράσματα: ΠΡΩΤΟΝ, ότι πιθανότατα ο Σταύρος Κόντος θα συνεχίσει την πολύχρονη πορεία του στην Αυροδιοίκηση, δεν θα σταματήσει μετά την ήττα της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο ακούγεται, καθώς από τη Μεταπολίτευση και μετά, μόνο ένας δήμαρχος, μετά την ήττα του (τις ήττες του, καλύτερα) συνεχίζει να δραστηιοποιείαι τοπικά: Ο Παντελής Γρετζελιάς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Κόντος θα είναι ο δεύτερος, πράγμα ευχάριστο, καθώς η περίοδος που ζούμε χρειάζεται εκτός από το νέο αίμα, και την πολύτιμη εμπειρία των παλιών.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο Κόντος ίσως έχει αποφασίσει να ξαναείναι υποψήφιος, και μάλιστα κάνοντας θαρραλέα ανοίγματα σε όλους τους πολιτικούς χώρου, ως πλήρως ανεξάρητος. Μην εκπλαγείτε αν δείτε παραδοσιακούς ΝεοΔημοκράτες μαζί του την άλλη φορά (και τώρα είχε), μαζί με ορκισμένους ΠΑΣΟΚους και αταλάντευτους Αριστερούς. Κυρίως όμως ο Κόντος (και καθένας που ασχολείται με τα κοινά σήμερα) χρειάζεται τους ανέντακτους, τους πολιτικά απαθείς, που όμως έχουν "πέρασμα" στην κοινωνία και μπορούν να κινητοποιήσουν τοπικές δυνάμεις πρώτα για η σταυροδοσία και μετά για την επίλυση προβλημάτων αρμοδότητας της Δημοτικής Αρχής.

Περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό αυτά τα συμπεράσματα θα επιβεβαιωθούν από την πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να έμαθε από το πάθημά του (χρίσμα ΠΑΣΟΚ, παράξενες συμμαχίες τύπου Φωτόπουλου κλπ) και να μην νομίζει ότι ήταν σημεία των καιρών. Μακάρι να ακολουθήσει πορεία με μοναδικό σκοπό το συμφέρον της πόλης και εμείς θαμαστε μαζί του. Είναι άνθρωπος θετικός και δεν πρέπει να χαθούν αυτές οι δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή